UMIRITE SVOJE MISLI.

 • PO ČEM SE TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA LOČI OD OSTALIH MEDITACIJ?

   


  Podobno kot beseda "šport" označuje zelo različne stvari ( npr. šah, plavanje, golf, nogomet, padalstvo...), tudi beseda "meditacija" označuje skrajno različne metode, ki se med seboj zelo močno razlikujejo po načelih, ciljih in načinu vadbe.

 • meditacija

 

 • "TRANSCENDIRANJE" - IZKUŠNJA, KI JE ONKRAJ ČASA IN PROSTORA

   

  Transcendentalna meditacija je ena redikh meditacij, katerih namen je "transcendiranje". Pri "transcendiranju" gre za zelo specifično izkušnjo, ki se bistveno razlikuje od stanja umiritve pri drugih vrstah meditacij. Med "transcendiranjem" se namreč spontano pojavi izkušnja "čiste zavesti", oz. stanja zelo globoke notranje umirjenosti. Raziskave kažejo, da v tem stanju fiziologija deluje izjemno urejeno, umirjeno ter učinkovito.

  Transcendentalna meditacija ni edina metoda, pri kateri se lahko pojavi izkušnja transcendiranja in "čiste zavesti". Vendar pa se pri drugih vrstah meditacij ta izkušnja tipično pojavi šele po več letih zavzete vadbe. Pri Transcendentalni meditaciji pa se navadno pojavi že takoj, ali pa po parih dneh!

  PRIJETNA IN NENAPORNA

   

  Ena od bistvenih značilnosti, po kateri se Transcendentalna meditacija loči od ostalih vrst meditacij je, da ne vključuje nikakršne koncentracije, kontrole, umišljanja ali vizualizacije. Transcendentalna meditacija prav tako ne vključuje nikakršne sugestije, verovanja, mentalne kontrole ali telesne manipulacije. Transcendentalna meditacija je lahka za učenje in vadbo: naučili in jo vadili, ni potrebno spremeniti prehrambnih ali življenjskih navad ter je zato neodvisna od načina življenja, verovanja, ali prepričanj.

  meditacija je nenaporna

 

 • ZNANSTVENO PREVERJENA

   

  In še po nečem se TM bistveno razlikuje od drugih metod: pri Transcendentalni meditaciji namreč že vnaprej veste, da vaš čas in denar zagotovo ne bosta vržena proč. Ni strahu, da zadeva morda ne deluje. Transcendentalna meditacija je namreč daleč najbolj raziskana metoda osebnostnega razvoja na svetu.

  Pri metodah, ki niso raziskane nikoli ne veste, kakšni so učinki ter ali učinki zares so. Pri Transcendentalni meditaciji pa tega dvoma ni. Je tako obširno in temeljito raziskana, da za vsako področje lahko veste, kakšne rezultate lahko pričakujete. Od leta 1970 je bilo o TM po vsem svetu opravljeno že preko 350 raziskav, objavljenih v prestižnih znanstvenih revijah. O nobeni drugi meditaciji ali metodi osebnostnega razvoja ni bilo opravljeni toliko znanstvenih raziskav, kot o Transcendentalni meditaciji!