notranji mir.

 • KAJ JE TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA?

   

  Ste že kdaj poskušali umiriti svoje nemirne misli ter izkusiti notranji mir? Morda ste že poskusili z jogo, sproščujočo glasbo ali pa celo s kakšno meditacijo, a hitro ugotovili, da ne gre ravno lahko?

  Transcendentalna meditacija je prijetna in nenaporna mentalna tehnika, s katero naši pozornosti omogočimo, da na naraven in samodejen način izkusi tišje, abstraktnejše, vseobsežnejše in bolj prijetne globine zavesti.

  Transcendentalna meditacija na prijeten, a sistematičen način obrne našo pozornost proti finejšim ravnem mišljenja, dokler um ne transcendira (gre onkraj) izkušnje najfinejšega stanja misli.

  Tedaj izkusi stanje popolne mentalne tišine ob hkrati popolnoma ohranjeni notranji budnosti.

  TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA DAJE NOTRANJI MIR

   

  notranji mirTranscendentalna meditacija je najbolj učinkovita vrsta meditacije za izkušnjo globokega notranjega miru.

  Med TM se pojavi izkušnja globoke umirjenosti, ki je, kot kažejo številne raziskave, bistveno globlja – in predvsem drugačna – kot pri kateri koli drugi vrsti meditacije. Že na samem začetku večina tečajnikov zlahka izkusi stanje čiste zavesti, ki se v jogi imenuje samadhi. Nobena druga vrsta meditacije tako hitro ne razvije tega stanja popolne notranje umirjenosti, stanja "čiste zavesti"!

 • GLOBOKA IN PRIJETNA UMIRJENOST

   

  Transcendentalna meditacija povzroči, da umiritev miselne aktivnosti spremlja tudi umiritev fiziološke aktivnosti. To izkusimo kot stanje izredno globokega telesnega počitka – dosti globljega kot pa celo v najglobljem spanju. Transcendentalna meditacija pa se bistveno loči od globokega spanca, saj ostanemo notranje popolnoma budni z jasno ohranjeno zavestjo, in to navkljub stanju zelo globoke sprostitve, ki je globlja kot pa celo v najglobljem nočnem spancu.

  Med Transcendentalno meditacijo že takoj na začetku izkusite stanje prijetne notranje umirjenosti, stanje notranjega ravnovesja. Raziskave kažejo, da se pri Transcendentalni meditaciji že med prvo meditacijo v čelnem režnju možganske skorje pojavijo visoko urejeni (90%-100%) alfa-1 valovi s frekvenco približno 8 Hz. Te edinstvene spremembe v delovanju možganov ustrezajo izkušnji izjemno umirjene in urejene zavesti, kjer zavest izkuša zgolj mirno notranjo budnost.

 • RAZVIJTE POZITIVNO NARAVNANOST

   

  Stanje notranjega miru in ravnovesja, ki ga človek izkuša med TM, se že po prvem dnevu vadbe začne izražati tudi v dnevnem življenju. Človek postane bolj notranje zadovoljen, učinkovit in jasnih misli. Bolje se počuti sam s sabo in z drugimi ljudmi. Razvijejo se ustvarjalnost, inteligentnost, spomin in sposobnost načrtovanja. Izboljša se osebnost in poveča odpornost na stres. Imate več volje ter energije, razni prehladi in bolezni pa se močno zmanjšajo, saj se okrepi imunski sistem. Življenje postane lažje in mnogo lepše. To je vrednost Transcendentalne meditacije. Nikoli ne zastara in se nikoli ne izrabi. Je vedno z vami.