STRES TER IZGORELOST

 • ŽIVLJENJE BREZ STRESA

   

  stresSte zaskrbljeni, napeti ter pod stresom? Stres ni toliko odvisen od zunanjih okoliščin, temveč predvsem od vašega odziva na pritiske. Kar je za nekoga stres, je za nekoga drugega le igriv izziv.

  Mnogi zdravniki svojim pacientom priporočijo Transcendentalno meditacijo. Transcendentalna meditacija namreč ustvarja mir, odpornost, stabilnost in ravnovesje v organizmu. Zelo hitro po tečaju opazite, da vas stvari več ne vržejo iz tira tako kot poprej. Življenje postane lažje in bolj srečno.

  Izkušnje ter raziskave kažejo, da se že po nekaj dnevih ali tednih vadbe TM pojavi manj glavobolov, izboljša se spanec, zmanjša utrujenost ter izčrpanost, poleg tega pa tudi izboljšajo odnosi z drugimi ljudmi.

  KAKO ZMANJŠATI STRES?

   

  Transcendentalna meditacija razvija občutek miru in ravnovesja: čustvenega, mentalnega ter telesnega. Številne raziskave kažejo, da je Transcendentalna meditacija ena od najbolj učinkovitih metod za zmanjšanje posledic stresa.

  Med Transcendentalno meditacijo se zniža raven kortizola, adrenalina in noradrenalina (hormonov stresa) v krvi. Zmanjša se aktiviranost simpatičnega dela avtonomnega živčnega sistema. Telo doseže stanje globokega in prijetnega počitka.

  Zato se po meditaciji počutimo sveži, sproščeni in boljše volje. Lažje prenašate stres in stvari vas več ne vržejo tako iz tira.