ODLIČNO ZDRAVJE

 • BI RADI BILI ZDRAVI IN VITALNI?

   

  Številne raziskave kažejo, da vadba Transcendentalne meditacije močno izboljša vse vidike zdravja. Raziskava, ki je bila pred leti opravljena v ZDA, je za obdobje petih let spremljala zdravstvene statistike 2.000 oseb, ki so vadile Transcendentalno meditacijo. Raziskava je pokazala, da se z nekajletno redno vadbo tehnike Transcendentalne meditacije obolevanja zaradi različnih bolezni zmanjšajo za od 50% do skoraj 90%: 87% manj bolezni srca in ožilja, 73% manj bolezni dihal, 87% manj bolezni živčnega sistema, 67% manj bolezni mišic in kosti, 55% manj tumorjev (benignih in malignih), 63% manj poškodb...

 • Transcendentalna meditacija zmanjša bolezni

American Journal of Health Promotion 10: 208-216

 • ODPRAVITE STRES!

   

  zdravjeTudi raziskave v drugih državah so dale podobne rezultate. Kot primer raziskave, opravljene geografsko bližje Sloveniji lahko navedemo raziskavo o zdravstvenem stanju prebivalstva, ki jo je leta 2001 v sosednji Hrvaški izvedlo ministrstvo za zdravje.

  Raziskava je ugotovila, da "so rezultati pri osebah, ki vadijo Transcendentalno meditacijo znatno boljši in to v vseh pogledih.

  Še posebej je to izraženo pri telesni teži in krvnem tlaku. V skladu s tem tudi drugi diagnostični rezultati kažejo boljše zdravstveno stanje pri osebah, ki vadijo TM." (Vir: Prim. dr. Jadranko Jelić: Uporedni rezultati nalaza EKG, spirometrije..., 2002)

 • ODPRAVITE UTRUJENOST, BOLEZNI IN PREHLADE

   

  Na Japonskem ministrstvo za delo že več kot 15 let podjetjem priporoča uvedbo tehnike Transcendentalne meditacije med zaposlene, saj je raziskava, ki jo je opravilo ministrstvo pokazala, da se že po 3 mesecih vadbe Transcendentalne meditacije izboljša telesno in psihološko zdravje za okoli kot 150%. (Vir: Japanese Journal of Industrial Health 32 (1990): 656. ter 2.) Japanese Journal of Public Health 37 (1990): 729.)

  Na osnovi številnih raziskav so se nekatere zavarovalnice v ZDA, Nemčiji in Nizozemskem odločile praktikantom tehnike Transcendentalne meditacije ponuditi 30% popust pri zavarovalnih premijah. V Veliki Britaniji lahko zdravnik predpiše pacientu tehniko Transcendentalne meditacije na recept, stroške tečaja pa potem povrne zdravstveno zavarovanje.