O VODITELJIH TEČAJA

• Poučevanje tehnike TM (ter ostalih tečajev) poteka pod okriljem mednarodne organizacije za tehniko TM (Maharishi Vedic University), ki ima sedež na Nizozemskem. Tehniko Transcendentalne meditacije poučujejo le usposobljeni in od strani mednarodne organizacije licenzirani učitelji, ki so opravili dolgotrajno šolanje v tujini.

V osrednji Sloveniji tečaje Transcendentalne meditacije vodita dr. Andrej Rus in mag Darja Kogej. Oba sta licenzirana in recertificirana učitelja Transcendentalne meditacije. Sta ena od najboljših in najuspešnejših učiteljev Transcendentalne meditacije v vsej Evropi.

• DR. ANDREJ RUS

Dr. Andrej Rus se je Transcendentalno meditacijo naučil leta 1984 v Ljubljani, še kot študent. V začetku leta 1990 je odšel na Maharishi European Research University v Švico in nato konec istega leta na Maharishi Vedic University na Nizozemsko. Tam je imel - kot edini slovenec kdajkoli - edinstveno priložnost osebno sodelovati z Mahariši Maheš Jogijem, ki je Transcendentalno meditacijo prinesel na zahod. Dr. Andrej Rus je v tujini živel in študiral znanja, povezana s Transcendentalno meditacijo več kot 12 let.

V Ljubljani je z odliko doktoriral iz antropologije na Fakulteti za družbene vede, kjer je bila njegova disertacija uradno predlagana za najboljši doktorat. Poleg tega je od Maharishi European Research University leta 2005 prejel častni doktorat za zasluge na področju raziskovanja in poučevanja programov Transcendentalne meditacije. V ZDA je z visokimi častmi ("Magna Cum Laude") diplomiral na državno akreditirani Maharishi University of Management iz uradno priznanega študijskega programa Maharishi Vedic Science.

• MAG. DARJA KOGEJ

Tudi mag. Darja Kogej se je Transcendentalne meditacije naučila leta 1984 v Ljubljani, še kot študentka (je univ.dipl. muzikologinja). Skupaj z dr. Andrej Rusom je v začetku leta 1990 odšla na Maharishi European Research University v Švico in nato konec istega leta na Maharishi Vedic University na Nizozemsko. V tujini je živela in študirala znanja poveza s Transcendentalno meditacijo vsega skupaj preko 10 let.

Na državno akreditirani Maharishi University of Managementv ZDA je magistrirala iz državno priznanega študijskega programa Maharishi Vedic Science.

• NAJBOLJŠA IN NAJBOLJ IZKUŠENA UČITELJA TM V SLOVENIJI!

Dr. Andrej Rus in mag. Darja Kogej sta najuspešnejša in najdejavnejša učitelja Transcendentalne meditacije v Sloveniji. Transcendentalno meditacijo vadita že od leta 1984, v slovenski TM organizaciji pa se aktivno udejstvujeta od leta 1988. Leta 1991 kot prva slovenska udeleženca sprejeta na elitni raziskovalni program mednarodne TM organizacije (Purusha-MD program). To je bil velik dosežek, saj ta posebni program šteje le vsega približno 500 članov iz vsega sveta.

V približno desetih letih sta pod mentorstvom Mahariši Maheš Jogija v sklopu izbrane skupine strokovnjakov sodelovala na številnih mednarodnih raziskovalnih, izobraževalnih ter organizacijskih projektih v različnih državah po svetu (Švica, Nizozemska, Nemčija, Španija, Velika Britanija, ZDA, Ukrajina, Italija...). Nekaj let sta bila tudi mednarodna koordinatorja in predavatelja na Maharišijevi Vedski Univerzi v Ukrajini. Ta je bila ustanovljena v sodelovanju z Državno univerzo republike Krim, Simferopol, kjer je bila v sklopu državne univerze ustanovljena katedra za Maharišijevo vedsko znanost.

Izjemno bogate ter dragocene izkušnje, pridobljene v več kot 10 letih delovanja na številnih mednarodnih projektih ju uvrščajo v sam vrh učiteljev tehnike TM na svetu. Dolgoletne izkušnje pri raziskovanju polja zavesti, vodenja projektov ter različnih izobraževanj zagotavljajo maksimalno uspešno izpeljane tečaje Transcendentalne meditacije ter izjemno zadovoljne udeležence tečajev, ki jih vodita.

Transcendentalna meditacija je zelo prijetna in zelo učinkovita meditacija! Če se jo želite naučiti, izpolnite kratko prijavnico. << kliknite sem